Artikel Asli: http://ipanrock.blogspot.com/2011/03/cara-membuat-judul-blog-bergerak.html#ixzz1IezVg4BJ

My Followers

Tuesday, December 22, 2009

Berani Kerana Benar..


Gambar hiasan semata-mata


Semalam, buat kali kedua saya kehilangan helmet.. Bahkan sudah beberapa kali saya kehilangan visor helmet.. Hmm, entahlah, 'mereka' ini suka sangat dengan 'pelindung kepala' saya.. nasib... nasib...
Apabila difikirkan kembali, setiap sesuatu mesti ada pro dan kontranya.. Pihak pentadbiran UIA baru sahaja menguatkuasakan pemakaian helmet kepada semua pelajar dan staf pada semester lalu. Langkah yang diambil memang bagus dan saya sokong 100% tanpa was-was.. Tetapi lain pulak kes @ masalah yang timbul - kes KECURIAN HELMET pula yang timbul. Tetapi post kali ini bukanlah bertujuan untuk menyalahkan mana2 pihak ataupun menuduh pencuri helmet dengan tanggapan yang bukan2. Biarlah mereka bergembira dengan 'kerja' mereka.. semoga cepat mendapat Hidayah.. Ameen..

Semalam juga saya kena saman sebab tak pakai helmet. Macm mana nak pakai, helmet dah hilang. Nak sprint boleh je, tapi dalam otak saya fikir elok berhenti je dan cerita perkara sebenar - helmet kena curi!!.. walaupun dah story habis kat mak guard tu, dia tetap nak saman jugak.. Hmm, terima je la. Lepas je kena saman, saya terus pergi security office dekat main entrance uia, nak settle cepat2, malas nak tunggu lama2, nanti pening kepala fikir masalah tu. Masa tu dah pukul 6.30 petang, office pon dah tutup. Jadi, saya pun pulang dan pagi tadi pergi semula seawal 8 pagi - semangat betul.. hehe.. tak boleh pergi lambat2, pukul 9.30 ada kelas CAD pulak. Bila dah story kat pakcik tu, dia suruh buat surat appeal.. Sementara tu dia cek nama saya dalam komputer. Rupa2nya nama saya belum dimasukkan dalam database lagi.. Alhamdulillah, Pak cik tu terus batalkan saman saya.. Jimat duit, hehe..

Jadi, moral of the story ialah, berkatalah benar jika kita betul2 berada di tempat yang benar.. Read More...

Thursday, December 17, 2009

Berlalu dan Bermula..

Alhamdulillah pada hari Jumaat ini, kita akan melangkah ke tahun baharu hijrah. Di sini saya ingin kongsikan Doa Akhir tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah untuk di baca pada petang Khamis (17 Dec 2009). Semoga semua amalan kita di terima dan semua dosa diampunkan oleh-Nya. Dan semoga kita menjadi insan lebih mulia, lebih bertakwa dan bertekad untuk berhijah menjadi yang lebih baik dari sebelum ini. Ameen…


Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada penghujung waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib.

Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.


Doa Awal Tahun. Dibaca sebanyak 3 kali selepas solat Maghrib.

Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:“Hampalah kami di sepanjang tahun ini”.


Hikmah membaca doa akhir tahun Hijrah adalah kita memperingati amalan-amalan pada tahun lalu; sama ada yang amalan yang membawa kebaikan mahupun amalan yang membawa kepada dosa dan lalu meminta ampun atas kesalahan-kesalahan serta meminta perlindungan Allah swt. daripada kejahatan syaitan dan manusia

Manakala hikmah membaca doa awal tahun Hijrah pula adalah kita memperbaharui azam untuk melakukan kebaikan dan meminta kekuatan dan hidayah untuk melaksanakannya


Selamat menyambut Tahun Baru Hijrah!

Read More...

Saturday, December 12, 2009

Kerdilnya Diri Ini..

Semester baru telah pun bermula. Sebagai seorang student architecture memang tidak dapat lari daripada projek, assignment dan sebagainya. 1st project ini merupakan projek berkumpulan yang terdiri daripada 3 orang ahli bagi setiap kumpulan. Tetapi bukan projek itu yang ingin difokuskan dalam post kali ini. Apa yang ingin disampaikan sangat berkaitan dengan diri kita yang bergelar seorang pelajar dan hamba-Nya di muka bumi ini... Ianya bukanlah bertujuan untuk menasihati rakan2 semata-mata, tetapi lebih daripada itu sebagai peringatan kepada diri saya sendiri yang sangat kerdil di sisi rakan-rakan, masyarakat, apatah lagi di sisi-Nya sebagai seorang hamba...

“Dari bumilah Kami ciptakan kamu, dan ke dalamnya Kami akan menggembalikan kamu dan daripadanya pula Kami akan mengeluarkan kamu sekali lagi” (Thaahaa: 55)

Ketika engkau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk digenapi, Allah sudah membuka matamu dan memanggil dengan namamu.. Ingat bahawa dimanapun engkau atau kemanapun engkau mengadap.. ALLAH TAHU! Sebuah hadis Nabi Muhammad s.a.w yang diriwayatkan oleh Abdullah bin Abbas r.a, bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:

"Bahawa malaikat maut memerhati wajah setiap manusia di muka bumi ini 70 kali dalam sehari. Ketika Izrail datang merenung wajah seseorang, didapati orang itu ada yang sedang gelak ketawa. Maka berkata Izrail:

Alangkah hairannya aku melihat orang ini, sedangkan aku diutus oleh Allah Taala untuk mencabut nyawanya, tetapi dia masih berseronok-seronok bergelak ketawa."

Manusia tidak akan sedar bahawa dirinya sentiasa diperhati oleh malaikat maut, kecuali orang-orang soleh yang sentiasa mengingati mati. Golongan ini tidak lalai dan sentiasa sedar terhadap kehadiran malaikat maut, kerana mereka sentiasa meneliti hadis-hadis Nabi s.a.w yang menjelaskan mengenai perkara-perkara ghaib, terutama mengenai hal ehwal mati dan hubungannya dengan malaikat maut.

1 hari = 24 jam = 1440 minit 1440 minit / 70 = 20.571 minit
Ini bermakna malaikat maut menziarahi kita setiap 21 minit..

Sedar tidak sedar disebalik kesibukan kita mentelaah matapelajaran, menyiapkan assignment, mendesign, buat model, mock-up dan sebagainya, kita sentiasa diziarahi oleh "pelawat" pada setiap hari, maka mari kita sama-sama persiapkanlah diri, dan tingkatkan amal, insyaAllah berjaya...

Marilah kita bersama-sama menghayati gambar-gambar di bawah ini... Lihatlah dengan mata hati, betapa kerdilnya diri kita ini jika dibandingkan dengan mereka...

Lihat gambar-gambar di bawah ni terasa berdosanya diri ini meremehkan suruhan Allah dan mementingkan urusan-urusan lain melebihi segala-galanya...




















Semoga semester ini akan menjadikan kita semua lebih matang untuk berfikir dan bertindak.. Jadi, untuk mencapai kejayaan di dunia dan di akhirat, segalanya bergantung pada diri kita sendiri sebagaimana yang disebut dalam al-Quran Kareem, ”Sesungguhnya Allah tidak mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum berkenaan berusaha mengubah nasib mereka”..

Wallahualam.. Read More...

Tuesday, October 27, 2009

DAH FINAL???

A FLEXIBLE RETREAT for Graffiti Artist... Projek terakhir pada semester ni. Kurang tidur, kurang makan, kurang mandi dan segalanya kurang memang sudah menjadi rutin tatkala menempuh hari-hari terakhir untuk project submission n presentation..

Banyak juga komen dan kritikan yang dilemparkan kepada saya. Tapi segalanya perlu ditempuh dengan tenang dan sabar. Segala teguran tersebut ada kebenarannya dan diharapkan ianya menjadi rujukan serta petunjuk untuk semester-semester yang akan datang.

Projek ini membawa markah sebanyak 50%. Jadi kalau tak skor memang jatuh la pointer. Semoga markah yang bakal diperoleh setimpal dengan usaha yang dicurahkan. Ameen..

Assessors: Dr. Zaiton, Sr. Nor Azleena, Br. Hafidz Fudzail

Terpancar raut wajah nervous dan tak cukup tidur di situ...

Graffiti Artist... Tapi board kosong je, x colorful langsung.. haha..
Touch up sebelum portfolio day... Chaiyok2!!


Model pon tak terlalu kemas.. Mungkin 2 hari x mencukupi
untuk menyiapkan model ni.. huhu

Jadi, selepas ini saya perlu menumpukan perhatian yang lebih kepada Portfolio day (kerja2 men-touch up), siapkan kerja2 BCM yang dah lama bertangguh (Buat model, report dan poster), dan standby untuk final exam...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
(Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadhawa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da'wan nasra alaal a'daa')
Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada'dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh

Read More...

Saturday, September 26, 2009

AIDILFITRI DATANG LAGI..

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik akhirnya seluruh umat Islam telah sempurna menunaikan rukun Islam ketiga iaitu berpuasa di bulan Ramadan. Sungguh pantas masa berlalu meninggalkan kita. Semoga segala amalan-amalan di bulan yang mulia tersebut diterima oleh-Nya, InsyaAllah..

Setelah sebulan berpuasa, maka tibalah pula hari kemenangan umat Islam. Hari raya kali ini seperti biasa adik-beradik serta anak-anak buah pulang beraya di Chini. Bukan setiap tahun kami sekeluarga dapat berkumpul sekeluarga seperti ini. Pada tahun-tahun yang lalu ada juga yang tidak dapat beraya bersama kerana perlu beraya di rumah mertua dan sebagainya.. Tapi Alhamdulillah kami sekeluarga dapat berkumpul barsama-sama pada tahun ini.

Suasana sepi di rumah bertukar menjadi riuh-rendah tatkala anak-anak buah pulang beraya. Almaklumlah, sebelum ini hanya mak, ayah dan Kak Rubi sahaja yang tinggal di rumah. Mungkin suasana bertukar lebih ceria disebabkan oleh kehadiran anak-anak kecil yang sering berlari-lari, bergurau-senda dan sebagainya.

My Hepi Family
(Mak, Beta, Kak Rubi, Kak Ann, Kak Ani, Kak Long & ayah)

Kak Long, Abang Long & anak-anak (Syafiq & Fasya)

Kak Ann & anak-anak (Zariq & Fifi)

Gabungan sepupu sepapat..


Semoga kebahagiaan yang kita sekeluarga kecapi kini berkekalan hingga ke akhir hayat.. Ameen, ya Rabbal ‘alamin..
Read More...

Sunday, September 6, 2009

RUGIKAH AKU???

Manusia seringkali melakukan kesalahan, kesilapan, kerosakan, dan macam-macam lagi yang boleh dianggap memalukan, mengaibkan, dan sebagainya. Malangnya segala kesalahan yang dilakukan dianggap legal tatkala kesalahan itu dilakukan. Tetapi sesudah itu timbul pula titik-titik penyesalan dalam diri kita. Mengapa ini semua berlaku?? Adakah insan ini sahaja yang berfikiran serta berkelakuan sebegitu, atau ianya dirasai oleh setiap golongan manusia?? Mungkinkah titik-titik penyesalan itu bagus untuk mendidik diri kita supaya tidak mengulanginya lagi pada masa depan?? Atau mungkinkah dengan penyesalan yang sedikit itu akan mendorong diri kita supaya melakukan kesalahan yang lebih besar??.

Bagaimana mungkin kita dapat membuang sifat-sifat buruk dalam diri ini yang sentiasa diupdate dan diselia oleh makhluk yang bernama ‘assyaitonirrojim’ sedangkan diri ini sentiasa mengiyakan arahan ‘mereka’ walaupun pada mulanya memperakui bahawa ‘mereka’ itu musuh yang nyata. Dimanakah kekuatan diri yang selama ini dibangga-bangga dan disanjung tinggi?? Adakah semuanya telah lenyap dibawa bersama usia-usia yang telah lalu?? Hati ini menjadi celaru dan buntu tatkala memikirkan semua itu berlaku dan berlalu dengan begitu pantas.. Masih adakah sinar cahaya yang boleh membawa diri ini berundur selangkah ke belakang dan seterusnya meluncur laju ke hadapan bersama sinar tersebut??

Read More...

Saturday, August 29, 2009

KEPULANGAN YANG DINANTI..

Setelah lebih sepurnama saya tidak mengimarahkan blog ini, akhirnya saya muncul kembali dengan semangat yang baru. Semangat yang hanya akan muncul sekali sahaja dalam setahun selama sebulan iaitu Ramadan Kareem.. Sebenarnya kita perlu bersemangat bukan sahaja pada bulan Ramadan, tetapi sebolehnya setiap saat dan ketika.. Sebelum ini saya banyak menghabiskan masa di studio menyiapkan projek pertama dan kedua. Setelah berhempas pulas menyiapkan kedua-dua projek tersebut, akhirnya tiba juga hari yang dinanti-nantikan iaitu presentation day - hari yang sangat mendebarkan bagi sebahagian besar pelajar KAED. Inilah realiti pelajar-pelajar KAED - Kurang tidur, kurang rehat, kurang bersenam, dan hampir segala-galanya kurang tetapi kerja tetap bertambah dari semasa ke semasa. Tetapi walaubagaimanapun usaha perlu diteruskan juga demi menggapai impian yang diharapkan. Hari ini saya mendapat projek ketiga merangkap projek terakhir untuk semester ini. markahnya sebanyak 50% dan penentuan samada lulus atau gagal keseluruhan projek untuk semester ini bergantung kepada projek ini iaitu projek "Form in Spaces - A Flexible Retreat-". oleh itu, selepas ini peranan burung hantu yang tidak tidur malam akan diambil alih semula oleh pelajar-pelajar architecture uia.. huhu..

Project 1 : Point in Space - Bio-Mimicry (Palm tree)

Project 2: Planes in Space - A viewing Pavilion

Project 3: Coming Soon... hehe

Berbalik kepada tajuk asal iaitu Kepulangan yang dinanti - Ramadan Kareem, dikesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT BERSAHUR + SELAMAT BERPUASA + SELAMAT BERBUKA PUASA kepada seluruh kaum muslimin dan muslimat tidak kira di mana anda berada. Semoga ramadan kali ini penuh bermakna buat kita semua.



Read More...

Sunday, July 19, 2009

5 PERCENTS' PROJECT...

Membuat model daripada bahan-bahan terbuang dan yang telah dikitar semula merupakan projek pertama untuk semester ini. Projek ini merupakan projek yang dijalankan bersama-sama pelajar-pelajar senior KAED, bersempena minggu taaruf pelajar architecture KAED. Untuk projek pertama ini, kesemua pelajar architecture dibahagikan kepada 18 kumpulan kesemuanya dan projek dibahagikan pula kepada 3 bahagian iaitu mobile, building dan expression. Kumpulan saya mendapat tajuk yang ke-3 iaitu expression. Kami perlu membina sebuah taman permainan daripada bahan-bahan terbuang dan hasilnya seperti gambar-gambar di bawah ini.





Walaupun projek ini tidaklah sehebat projek-projek daripada grup-grup yang lain, tetapi saya sangat berbangga dengan usaha yang ditunjukkan oleh pelajar-pelajar senior. Mereka tidak lokek untuk membantu pelajar-pelajar junior yang lain. Terima kasih saya ucapkan kepada mereka. Setelah siap, maka tibalah hari-hari yang ditunggu-tunggu iaitu hari presentation yang telah berlangsung pada hari Jumaat pukul 3.30 petang. Alhamdulillah sedalanya berjalan dengan lancar dan bersiap sedia pula untuk archi-race, dan persembahan cultural night pula pada keesokan hari..

Presentation Day


Read More...

Tuesday, July 14, 2009

SEMANGAT BARU


Taaruf KAED - Hari yang agak bosan dan meletihkan. Juga merupakan hari pertama pelajar-pelajar architecture diberi projek. Dalam projek pertama ini kami terpaksa bergabung tenaga dan idea dengan pelajar-pelajar senior untuk membuat sebuah 'playground' kanak-kanak daripada bahan-bahan terbuang.. Walaupun markah yang diperuntukkan untuk projek pertama ini hanya sebanyak 5%, namun kami harus buat yang terbaik kerana permulaan yang baik InsyaAllah akan diakhiri dengan sesuatu yang baik.. Doakan kejayaan kami.. Ameen..
- We have the JIWA -
Read More...

Thursday, July 9, 2009

TEORI vs. AMALI @ PRAKTIKAL

Cuti semester tinggal beberapa hari sahaja lagi. Walaupun cuti semester ini hanya dua minggu, tetapi bagi saya, cuti ini amat bermakna kerana ada aktiviti-aktiviti yang berfaedah yang saya lakukan. Sebelum ini, cuti saya banyak dihabiskan begitu sahaja, tetapi kali ini saya mempunyai ‘misi’ dan ‘tugas’ yang harus diselesaikan.

Sebelum final exam yang lepas, pak cik seorang rakan (En. Zaiman) telah memberi tugas kepada saya untuk mendesign sebuah pintu gerbang masjid dan bilik wuduk yang terletak di Pulau Pinang - Masjid Jamek Kubang Buaya. Dengan ilmu dan pengalaman yang masih pada peringkat permulaan, saya mencuba untuk menerima tawaran tersebut walaupun pada mulanya saya menolak kerana bimbang tidak dapat menyiapkannya pada masa yang ditetapkan. Lebih-lebih lagi peperiksaan hanya tinggal seminggu sahaja lagi. Nasib baik saya hanya mengambil 1 subjek sahaja pada semester pendek yang lalu. Jadi, mungkin tugasan itu tidak begitu membebankan bagi saya.

Rentetan daripada itulah saya mencuba untuk menggunakan Google Sketchup untuk mendesign gerbang tersebut. Sebelum ini saya tidak pernah pun menggunakan software tersebut. Jadi, saya memerlukan sedikit masa untuk mengexplore software tersebut. Sebenarnya sketchup ini sangat mudah dan sesiapa pun boleh menggunakannya. Saya tidak menggunakan autoCAD kerana bagi saya ianya mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk dipelajari. Hal ini kerana penggunaan autoCAD lebih terperinci berbanding sketchup.

Setelah habis exam dan Program Titian Kasih di SM Teknik Gombak, saya diajak oleh En. Zaiman atau lebih mesra dipanggil Abang Zaiman untuk ke Penang selama beberapa hari bagi berbincang tentang proposal tersebut. Setelah berbincang dengan bendahari masjid itu, En. Ismail, beliau mahukan beberapa perubahan diterapkan dalam design itu. Setelah pulang dari Penang, tugas saya seterusnya adalah mencuba untuk mengubah kedudukan bilik air dan tempat wuduk masjid tersebut. Maka, inilah ‘kerja’ saya untuk cuti semester ini. Jadi, segala teori yang dipelajari selama ini bolehlah dipraktikkan dalam tugasan ini..


Bahagian hadapan masjid yang hendak dirobohkan dan digantikan dengan tempat wuduk, bilik air dan pintu gerbang.


Video 1

Inilah proposal design yang pertama saya buat. Design ini tidak diterima kerana kos untuk membinanya agak tinggi dan saya perlu menjadikannya nampak lebih ringkas dengan kos yang lebih rendah.


Video2

Ini pula roposal design saya yang terakhir untuk projek ini setelah mengalami beberapa pembaharuan dari segi reka bentuk.

Walaupun ianya nampak mudah dan ringkas, tetapi banyak perkara yang telah saya pelajari terutamanya ketika berada di Penang tempohari. Ketika di dalam kelas, kita hanya berdiskusi bersama-sama lecturer dan rakan-rakan, tetapi dalam keadaan realiti, suasananya mungkin jauh berbeza dan kita memerlukan kemahiran-kemahiran tambahan untuk menyesuaikan diri kita pada keadaan tersebut.

Untuk pengetahuan semua, Abang Zaiman yang saya maksudkan tadi sebenarnya seorang business manager NZA Corporation Sdn. Bhd. dan telah bekerjasama dengan MUSKAS Enterprise Sdn. Bhd. Mereka ini berkemahiran tinggi dalam pengukiran khat dan kesenian Islam pada mozek dan granet yang menjadi hiasan dalaman pada masjid-masjid di Malaysia.

Selain daripada membuat ukiran khat pada mozek dan granet yang menjadi hiasan di dinding masjid, syarikat mereka juga mengukir mozek dan granet untuk dijadikan sebagai papan tanda pada sekolah-sekolah, jabatan-jabatan kerajaan, dan juga papan-papan tanda pada gerbang atau pintu masjid.


Contoh-contoh produk yang dihasilkan oleh NZA Corporation Sdn. Bhd. dan MUSKAS Enterprise Sdn. Bhd.


P/S: kepada sesiapa yang ingin menempah, bolehlah menghubungi saya. Hehe..

Read More...

Wednesday, July 8, 2009

AWARD!!!


Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini (FAHMI FAUDZI)

  1. Classmate bm mase kat Gombak.
  2. Classmate econs mase kat pj. hehe
  3. Suka majlis ilmu ~ especially usrah abg Dhany la kan. hehe
  4. Suka melukis ~ sbb 2 leh amik archi.. heheh
  5. Hafiz to be.. insyaAllah ~ sbb 2 la dy pass ujian tilawah. Sy ni x pass pon. Haha

Setiap blogger perlu menyatakan 10 fakta @ hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya

  1. HIDUP - Bersederhana je.. baru la cool.. yeah..
  2. KAWAN – Suka berkawan. Tp ramai org cakap sy ni x ske bkawan, sbb agak pendiam kot. Kalau nak tahu lebih lanjut, sila tnya kwn2 sy la.. hehe
  3. ADIK-BERADIK – Ank bongsu + ank lelaki tunggal dlm family beb. heheh
  4. MINDA/KEPERIBADIAN – Korang pikir la sendiri, perhati-renung-nilai-ungkap…wa3… ‘MAKE IT LIFE SIMPLE NO TROUBLE’
  5. SOLAT 5 WAKTU – Berusaha menjadi yang lebih baik.. Tiada panggilan lebih penting dpd panggilan Ilahi.. (copy ayat dlm masjid. Hehe)
  6. HANGIN 1 BADAN – Kalo ada yang mengganggu gugat ketenteraman emosi sy yg smemangnya tgh tahap stabil ms tu, watch out… brutal ni kalu nak tau.. ha3
  7. BURUK SANGKA – Sedang mencuba utk tidak mengamalkannya.. risau apa jek yg –ve mjadi kenyataan plak.. nayaaaa…xmo…xmo..xmo.. Seboleh-bolehnya sy elakkan ler… think +ve is better.
  8. BAIK HATI – Alhamdulillah… tetiap hari xpernah miss ambik v-tamin ms kecik2 dolu. Tak lupa amalkan dumex 123 susu untuk membesar.. pengaruh sgt besar utk hati yg baik termasuk ler tulang temulang n gigi yg sihat…. Haha.. make sure tido yg cukup walopon kdg2 xcukup.. (yg pasti setiap perkara ada limitnya…)
  9. MEROKOK? – Katakan Nak Pada Rokok.. eh, silap2.. KATAKAN TAK NAK PADA ROKOK!! Merokok membahayakan kesihatan. Amaran oleh kementerian kesihatan Malaysia.
  10. GOOD LISTENER? – of course laa.. sbb xpekak,he3.. Salu gak layan lagu2 sentimental..buat2 lepas boring,stress,tension… oopss hanya mereka yg betul2 mengenali bleh menilai samada sy seorang pendengar yang baik @ tidak…


p/s - Ini daripada sudut pandangan dan perspektif diri saya sahaja.. Mungkin rakan-rakan mempunyai perspektif yang tersendiri.. Harap maklum.

Anda perlu memilih 7 penerima award seterusnya describe tentang mereka.

X tahu la nak bagi kat sape award ni.. Rasanya smua layak utk terima award ni.. tapi, utk tidak menghampakan mana2 pihak, saya cuba senaraikan beberapa penerima award ni..

- Muazan – kitorang tido bersebelahan (bersebelahan compartment...)

- Is – ceti halal yg suka bercakap. Haha

- Fikry vs. Itik – klon Bro Rafaie.

Read More...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...